Hírek

2006.10.01. 23:15

A Kossuth téren örülnek a Fidesz sikerének

Hatalmas üdvrivalgással fogadták a Kossuth téri tüntetők, hogy az adatok 75 százalékos feldolgozottsága azt mutatják, a Fidesz jelentős sikert ért el az önkormányzati választáson. Azt, hogy Demszky Gábor ismét megnyerheti a főpolgármester-választást, hatalmas pfujolással fogadták.

BAMA

A Kossuth tér pártok felett áll, nincs szükség rájuk, becsapottak és becsapók vannak - mondta Bajna Gábor, a Kossuth téri demonstráció egyik szervezője mintegy 10-11 ezer ember előtt. Grespik László beszédét félbeszakítva hozzátette, csak a népakarat érvényesülhet Magyarországon és a Nemzeti Bizottság 2006 által megfogalmazott követeléseket kell elérni. Megjegyezte, hogy az Új Magyarországért Egyesület által felállított színpadon Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének kellett volna beszédet mondania, de mivel jelenleg nyerésre állnak az önkormányzati választásokon, már nincs szükség a Kossuth téren lévő emberekre, a Fidesz csak vesztés esetén kérte volna a tüntetők segítségét. Melocco Miklós szobrászművész korábban azt mondta a Kossuth téri tüntetőknek, hogy Orbán Viktor azért nem jelenik meg a Kossuth téren, mert életveszélyesen megfenyegették.

Ifjabb Hegedűs Loránt kijelentette: "Magyarország a magyaroké, és akik ezt elfogadják, itt a helyük a Kossuth téren és ennek szellemében vár ide minden felelős vezetőt". A református lelkész imát mondott el, hogy követeléseiket elérjék és, hogy "legyen elég erejük a politikai foglyok szabadon bocsátásának eléréséhez".

Nagy János alkotmányjogász Orbán Viktoron keresztül kíván üzenni a köztársasági elnöknek, hogy tudassa: az 56-os forradalom 50. évfordulóját nem óhajtják együtt ünnepelni azokkal, akik Magyarországot "kurvának és tetvesnek" minősítik. Arra kérte a Fidesz elnökét, hogy járjon közbe Sólyom Lászlónál és tudassa vele, hogy van alkotmányos lehetőség arra, hogy eltávolítsák a hatalom éléről "ezt a bandát", és személyesen forduljon az Alkotmánybírósághoz azzal a kérdéssel, hogy közérdekű adatok eltitkolásával, a választópolgárok megtévesztésével a választási eredményt meg lehet-e semmisíteni. Szerinte Európa utolsó antikommunista forradalma zajlik Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!