Hírek

2006.10.17. 17:02

Bérgyilkos akarta megölni a mentőszolgálat főigazgatóját

Történt nyomozási cselekmény – így fogalmazott lapunknak Papp Judit, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese annak kapcsán, hogy sajtóinformációk szerint merényletet terveztek Takács Zoltán, az Országos Mentőszolgálat lemondott főigazgatója ellen.

Sz. Sz.

Hozzátette: az ügyben előkészületről volt szó, és a nyomozás érdekei miatt nem tud többet mondani. A szóvivő nem kívánta megerősíteni, hogy két alternatív mentőszolgálat igazgatóját hallgatta volna ki a rendőrség gyanúsítottként. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a köztelevízióban úgy fogalmazott: a főigazgató a mentőszolgálat érdekét képviselte, és elképzelhető, hogy közben óhatatlanul érdekeket sértett. Arra a kérdésre, hogy kiknek lehetnek ellentétes érdekei a mentőszolgálattal, úgy válaszolt: fogalma sincs, a nyomozás erre nyilván választ ad.

„Az év elején keresett meg és hallgatott ki a rendőrség” – mondta az Országos Mentőszolgálat volt főigazgatója, aki így értesült róla, hogy merényletet terveztek ellene. Takács hozzátette: részleteket nem mondhat az ügyről, mert azzal akadályozná a rendőrség munkáját, de megdöbbenti, hogy ilyen megeshet az egészségügyben Magyarországon a 21. században. Több egybehangzó információ szerint az egyik bűnözői csoport letartóztatása kapcsán derült fény az estre. Az egyik tag elismerte, hogy megbízást kapott az OMSZ főigazgatójának megölésére.

Mint ismeretes, a volt főigazgató korábban többször hitet tett a mentés állami feladatként üzemeltetése mellett. Tavaly nyáron több alternatív mentőszolgálattal felbontotta a finanszírozási szerződést. Takács Zoltán tavasz óta testőrrel és páncélozott autóval jár, és biztonságára egy volt életvédelmis nyomozó köré csoportosuló magánbiztonsági cég vigyáz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!