Hírek

2006.10.26. 18:50

Hét igenes népszavazás: visszakérdez az MSZP

Az MSZP szerint mások a valós kérdések, mint amelyeket a Fidesz a napokban népszavazásra javasolt.

P. A.

A szocialisták összeállítottak a maguk listáját: míg a fiatal demokraták arra várnának választ, fizessenek-e a hallgatók tandíjat, az MSZP szerint a valós kérdés az, tanuljanak-e korszerű körülmények között a hallgatók. Míg az ellenzék arra kíváncsi, maradjanak-e állami tulajdonban az egészségügyi intézmények, a kormánypárt azt tudakolja, hogy magas színvonalú, kulturált, jól felszerelt kórházakban gyógyulnának-e a betegek. A Fidesz a vizitdíj fizetését kérdőjelezi meg, az MSZP ugyanakkor a hálapénz megfizetése ellen fogalmazta meg kérdését. A patikaliberalizációval kapcsolatosan a szocialisták a gyorsabb gyógyszerhez jutást tartják szem előtt, ellenben a polgári oldallal, mely a kizárólagos gyógyszertári árusítást javasolná.

A legnagyobb ellenzéki párt a mostani nyugdíjasok munkavállalásáról, a kormánypárt azonban a mai fiatalok jövőbeni nyugdíjáról kérdezne. A termőföldek eladásával kapcsolatosan a szocialisták az értékteremtő tevékenységről, a miniszterelnök felelősségének törvényi szabályozása helyett az EU-ban tanúsított felelősségről tennének fel kérdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!