Hírek

2006.10.30. 19:24

Jövőre könnyen „fekete” karácsonyunk lehet

Ha idén még nem is, jövőre már könnyen „fekete” karácsonyunk lehet – állítják a kereskedők, arra figyelmeztetve, hogy a megszorító intézkedések sok ünnepi bevásárlót terelhetnek a feketegazdaság által kínált beszerzési források felé.

D. T.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára lapunknak elmondta: már dolgoznak azon a javaslaton, amely az új kereskedelmi törvény keretében ellenőrizhetőbbé tenné a különböző piacokat. „Egyelőre nem szeretnénk elárulni, milyen ötleteink vannak, de az tarthatatlan, ami manapság a vásárokon tapasztalható – mondta. – Tudunk olyan piacról, ahol ha bemondják, hogy friss a lángos, tisztában vannak azzal, hogy megérkeztek az ellenőrök.” A szövetség főtitkára úgy véli, az idei karácsonyi forgalmon még nem fog érződni a megszorítások hatása.

„Az év utolsó hónapjában mindenki költekezik, ezért az utolsó negyedévet tekintve még a tavalyi forgalom köszön vissza – jelentette ki. – Jövőre azonban ötszázalékos csökkenéssel számolunk. Ezt főként a ruházati termékeket és az iparcikkeket kínáló kereskedők sínylik majd meg.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!