Hírek

2006.10.02. 17:38

Letöltendő börtön a székházostromló rendőrnek

Letöltendő, három és fél éves börtönbüntetést kapott első fokon a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsán hétfőn az a dunakeszi rendőrtiszt, aki szeptember 18-ról 19-re virradóan részt vett az MTV székháza elleni ostromban.

BAMA

A bíró által is szigorúnak és súlyosnak mondott ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezett. A dunakeszi rendőrtisztet négy rendbeli szolgálati közeg elleni súlyos testi sértéssel járó erőszak kísérlete miatt mondták ki bűnösnek, a garázdaság vádja alól felmentették. Utóbbi alól azért mentette fel a bíróság a fiatalembert, mert a bíróság álláspontja szerint a garázdaság cselekménye beleolvad a súlyosabb megítélésű, négy rendbeli bűncselekménybe.

Az ítélethirdetéskor a bíró hangsúlyozta: legalább négy rendbeli szolgálati közeg elleni súlyos testi sértéssel járó erőszak kísérletét követte el a volt rendőrtiszt, akinek szolgálati viszonyát az országos rendőrfőkapitány méltatlanság miatt szüntette meg. A bíró kifejtette: az ítélet a fiatalember esetében azt szolgálja, hogy mást elrettentsen a hasonló bűncselekményektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!