Hírek

2006.10.13. 16:12

Meghalt a világ legidősebbnek tartott embere

Elhunyt a kubai Benito Martinez, akit nem hivatalosan a világ legidősebb emberének tartottak. A férfit 126 évesen, kórházban érte a halál.

BAMA

Benito Martinez 1880-ban született Haitin, de ezt a dátumot egyetlen papírral sem tudta bizonyítani. Ám tekintélyes életkorát igazolja, hogy legrégebbi barátai is széles mosolyú, fogatlan férfinek ismerték fiatal koruk óta.

Az elhunyt aggastyán 1925-ben mezőgazdasági munkásként Kubába költözött, s idővel még a kubai kormány egyik reklámarca is lett, ő szimbolizálta a hosszú és egészséges életet. A múlt hónapig relatíve aktív életet élt, növényeket ültetett kis házának kertjébe, meglátogatta a helyi idős barátait és táncolni is eljárt.

Martinez mindig úgy vélte, hosszú életét a kemény munkának, a friss zöldségeknek, a nem túl sok cigarettának, kevéske alkoholnak köszönheti, s persze annak, hogy – mint állította - soha nem nősült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!