Hírek

2006.10.09. 14:28

Megtalálták a kiszivárogtatót

Az MSZP belső vizsgálata során megtalálta azt a testületi tagot, aki segített a Magyar Rádió riporterének a szombati zárt ülésre való bejutásban. Sipos József segítségével Gyurcsány és Hiller kivételével valamennyi beszédről készült felvétel – írja az Index.

BAMA

Az elnökség még hétfő délelőtt meghallgatta Sipos Józsefet, a párt társadalompolitikai tagozat delegáltját. Sipos elismerte, hogy ő segített bejutni a riporternek a választmány zárt ülésére.

A választmány vezetése beszámolót készített a pártelnökség számára a kiszivárogott beszédek ügyében még azelőtt, hogy a Magyar Rádió Lamperth Mónika beszédét követően Szekeres Imre felszólalásának tartalmát is nyilvánosságra hozta.

Sipos azzal védekezett, hogy nem tudta, milyen következményekkel járhat, ha beengedi a rádióst a Köztársaság téri MSZP-központ nagytermébe. Sipost egyébként akár a pártból való kizárással is sújthatják. Választmányi tagságát viszont csak a Gyurcsány Ferencet többször bíráló társadalompolitikai tagozattól kapott delegációjának visszavonása esetén vesztheti el.

Sipos közreműködésével a közrádió felvételt készíthetett a választmány valamennyi felszólalójának beszédéről. Kivételt csupán Gyurcsány Ferenc és Hiller István beszéde jelent, a miniszterelnök és a pártelnök ugyanis még zárt ajtók mögött fejezhette be mondandóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!