Hírek

2006.10.25. 13:05

Révész Máriusz mégis feljelentést tesz

Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő mégis feljelentést tesz az október 23-án vele szemben foganatosított erőszakos rendőri fellépés miatt - ezt maga a politikus jelentette be az Országgyűlés emberi jogi, rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságainak szerdai együttes ülésén.

BAMA

A Fidesz parlamenti képviselője hétfő délután az Astoria környékén sérült meg, amikor a tüntetők és a rendőrök összecsaptak egymással. A fideszes politikus a bizottságok együttes ülésén azt mondta, bár kedden még úgy volt, hogy nem tesz feljelentést a rendőrök ellen, mostanra megváltoztatta a véleményét, és követelni fogja, hogy vizsgálják ki az ügyet. „Nekem nem az az elégtétel, ha bármi lesz a rendőrökkel, akik eltörték a lapockámat, csak az érdekel, hogy ez többé ne fordulhasson elő - tette hozzá.

A fideszes politikus kedden kórházi ágyán újságírók előtt azt mondta: nem a rendőrség szintjén, hanem "magasabban" keresendőek a hétfő esti és éjjeli "rendőri brutalitás" okai. "Én is végiggondolom, meg nyilvánvalóan meg is beszéljük még" - felelte a lapockatörést és fejsérülést szenvedett, sebeit a sajtó munkatársainak is megmutató politikus arra a kérdésre, tesz-e feljelentést az ügyben.

Mint mondta, bántalmazásának körülményeit csupán mások elmondásából ismeri, annyit azonban ő is elmondhat: gumibot ütésétől származnak a sérülései. Arról is beszélt: nem gondolja, hogy alacsony beosztású rendőrök megbüntetésével rendezhetőek volnának a történtek.

Gergényi Péter keddi sajtótájékoztatóján azt közölte: nem indul külön rendőri vizsgálat Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő megsérülésének ügyében. A budapesti rendőrfőkapitány a fideszes képviselő esetével kapcsolatban úgy fogalmazott, ha valakinek sérelme van a rendőri fellépéssel szemben, lehetősége van az ügyészséghez fordulni. Emlékeztetett arra, hogy a rendőri felszólítást követően mindenki a saját felelősségére tartózkodott a helyszínen.

A politikus hétfőn úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy nem emlékszik pontosan arra, mi történt vele, és hol sebesült meg. Az Országgyűlés emberi jogi, rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságainak szerdai együttes ülését a bizottságok fideszes és KDNP-s elnökei kezdeményezték az október 23-án történtek miatt.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!