Hírek

2006.10.22. 15:01

Többen nem fogtak kezet Gyurcsánnyal

Több kitüntetett kézfogás nélkül hagyta ott Gyurcsány Ferenc kormányfőt és Szili Katalin házelnököt az állami elismerések átadásán a Parlamentben.

BAMA

Nem fogott kezet Gyurcsány Ferenccel és Szili Katalinnal több kitüntetett a nemzeti ünnep alkalmából kiosztott állami elismerések átadásán a Parlamentben.

Csak Sólyomnak szorította meg kezét a Magyar Köztársasági Érdemrend csillaggal ékesített középkeresztjének átvételekor Tertyánszkyné Dr. Vasadi Éva volt alkotmánybíró, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánhelyettese, a tisztikereszttel kitüntetett Mészáros Gyula, a Pofosz veszprémi elnöke; a lovagkereszttel elismert Borbély István, a Történelmi Igazságtétel Bizottság (TIB) Csongrád megyei elnöke, Cseh Imre Márton valamint Pintér Károlyné, a Pofosz Gulag-tagozatának elnöke.

Sem Gyurcsány, sem Szili Katalin kéznyújtását nem fogadta a TIB tatabányai elnöke, Homola István, továbbá Csete István nyugállományú alezredes, akit a forradalomban való részvétele miatt 1958-ban 15 év börtönre ítéltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!