Hírek

2006.10.04. 06:47

Újraszámlálást kérnek

Szombathelyen és Vácott is újraszámolják a polgármesterjelöltekre leadott szavazatokat.

Éber Sándor

Szombathelyen újraszámolják a polgármesterjelöltekre leadott szavazatokat. Egy egyéni választókerületben egy fideszes és egy független jelölt között szavazategyenlőség alakult ki, ezért itt újraszámolják a voksokat, a Fidesz kérésére a polgármesterjelöltekre leadott szavazatokkal együtt.

Ipkovich György, az MSZP-SZDSZ jelöltje mindössze 322 szavazattal kapott többet Molnár Miklósnál, a FIDESZ-KDNP-Pro Savaria jelöltjénél, ami kevesebb az urnákban talált érvénytelen szavazatok számánál.

Vácott szintén újraszámlálást kért Fördős Attila, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, aki a győztes MSZP-jelölt, Bóth János mögött 73 szavazattal maradt le. Fördős szerint a 185 rontott szavazatban előkerülhetnek olyan voksok, amelyek befolyásolják a végeredményt.
Ma fogja megfellebbezni a helyi választási bizottság döntését Pécsett a Fidesz. Jelöltjük, Páva Zsolt ugyanis kevesebb mint háromszáz vokssal lett második az MSZP-s Tasnádi Péter mögött, miközben 525 érvénytelen voksot találtak az urnákban.

A Győr-Moson-Sopron megyei Mosonszentmiklóson és Völcsejen, valamint a zalai Kisvásárhelyen szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani vasárnap. Ezeken a településeken új választást kell kiírni, ha az esetleges újraszámlálás sem változtat az eredményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!