Hírek

2006.11.14. 10:31

A szurkolók miatt ment az elnök

A szurkolók botrányos viselkedése miatt lemondott Volker Seifert, a Zwickau labdarúgócsapatának elnöke

BAMA

A szurkolók botrányos viselkedése miatt lemondott Volker Seifert, a  negyedosztályú német labdarúgó-bajnokságban szereplő FSV Zwickau  labdarúgócsapatának elnöke.

A zwickauiak Chemnitzer FC elleni hétvégi találkozóján az FSV hívei füstbombákat és petárdákat dobáltak be a pályára, emiatt a játékvezető egy alkalommal az öltözőbe küldte a játékosokat és 15 percig állt a játék, másodszor hasonló okból nyolc percre kellett  megszakítani az egyébként 1-1-es döntetlennel végződött találkozót. A rendőrök csak könnygáz bevetésével tudták megfékezni a rendbontókat.

A mérkőzés után több rendbontót előállítottak, tíz nézőt könnyű  sérülésekkel szállítottak kórházba.

"Nagyon szégyellem magam a történtek miatt" - mondta sírva a  televízióban Seifert. "Életművemnek tekintem mindazt, amit  Zwickauban elértünk, de a huligánkérdéssel nem tudok megbirkózni. Mindenért, ami a lelátón történik, én felelek, a mostani gyalázat után erkölcsi kötelességemnek érzem a lemondást."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!