Hírek

2006.11.11. 16:38

Anyák emlékeztek a forradalom áldozataira

Demokratikus, szabad országot gyermekeinknek! jelszó alatt "feketeruhás" felvonulást tartott - gyermekeik és unokáik jövőjéért aggódó nők, asszonyok, anyák részvételével - a Magyarországi Jogsértettekért Egyesület szombaton Budapesten, majd a Parlament előtt megemlékeztek a kommunizmus és az ’56-os forradalom fiatal áldozatairól.

BAMA

A Szent István-bazilika elől a déli harangszóval mintegy 80, fekete ruhába öltözött asszony vonult a Parlament elé gyalogosan, és a földművelésügyi minisztérium épületének árkádjánál az 1956. október 25-i véres csütörtök emléktáblájánál emlékeztek a kommunizmus, az 56-os sortüzek áldozataira, gyermekekre, akiket megöltek a sorkatonai szolgálat alatt.

Pozsár Jánosné, a demonstrációt szervező egyesület elnöke beszédében úgy fogalmazott: az MSZP azt az utat folytatja, amit Lenin egykor elindított, így Sztálin és Rákosi után Gyurcsány Ferenc is erkölcstelenné vált. Hozzátette: ma véresre verhetik gyermekeinket, mert a nép ellenségének tekintik őket, így lesznek fasiszta csőcselékké a "pártnak nevezett bűnszövetkezet" szemében.

A beszéd végén a demonstráció résztvevői a kordonokkal körbezárt  Parlament elé vonultak, és az 56-os emlékhelyhez egy-egy szál virágot kívántak elhelyezni, de mivel a rendőrség november 24-ig  műveleti terültnek nyilvánította a Kossuth teret, a kettős fémkordon  elé, illetve azon átdobva juttatták el az emlékezés virágait, és  gyújtottak gyertyákat, mécseseket az áldozatok emlékének.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!