Hírek

2006.11.15. 17:10

Elnapolták a kórházi leépítésről szóló döntést

Bár a kormány mai ülésére ígérték, mégsem született döntés a kórházak megszüntetésének ügyében

Z. M.

Bár a kormány mai ülésére ígérték, nem döntött a kabinet a kórházak ügyében – jelentette be Danks Emese kormányszóvivő. Korábban már ismertté vált, hogy a tervek szerint az állam 50, úgynevezett súlyponti intézményt tartana meg teljes finanszírozásban, a többi intézményt részben átalakítanák, kis számban megszüntetnék.

A kormányszóvivő közölte: a döntés azért nem született meg, mivel néhány részletkérdés még tisztázásra vár. A közös magyar-román kormányülés utánra Gyurcsány Ferenc miniszterelnök újabb tanácskozást hívott össze a döntések részleteit a tervek szerint pénteken ismertetik.
Golub Iván, a Magyar Kórházszövetség elnöke egy tegnapi tévéműsorban arról beszélt: feltétlenül szükséges a kórházi feladatok átcsoportosítása, az ágyszám csökkentése azonban önmagában nem megoldás.

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter az egészségügyi reformmal kapcsolatosan a versenyhelyzetben látja a megoldást „A magán egészségbiztosító pénztárak versenyezzenek a betegek pénzéért, majd a gyógyítási szolgáltatók versenyezzenek a  magánbiztosítók pénzéért” – mondta a volt pénzügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!