Hírek

2006.11.10. 06:20

Heti Hetes: bejutni nehéz, kikerülni könnyű

A Heti Hetes csapatának összetétele még ma is képes indulatokat gerjeszteni. Nagy Bandó Andrást sohasem hívták, Markos György pedig nem érezte jól magát a műsorban.

Dián Tamás

A Heti Hetes eddigi műsoraiban több mint hetven ember fordult meg, többségüket már az induláskor „kipécézte” Ónodi György főszerkesztő. Szerinte van egy tizenkét fős alapcsapat, ők a sűrűbben szereplők, s melléjük hívnak be több-kevesebb rendszerességgel különböző vendégeket. Ugyanakkor olyanról is hallani, hogy valaki hiába várt éveken át a meghívásra. Közéjük tartozik Nagy Bandó András, aki saját bevallása szerint még bábáskodott is a Heti Hetes indulásánál, ám később elfelejtették a készítők.

„Egyszer Tihanyban szólt nekem az RTL Klub egyik akkori vezetője, hogy indul egy új, humoros beszélgetős műsor, lenne-e kedvem beszállni a kitalálásába – idézte fel a kezdeteket a humorista. – Készítettem egy rövid tervet, de az első megbeszélésen nem tudtam részt venni. Lehet, hogy ezt rossz néven vették, mert azóta fel sem merült a meghívásom.” Bandó szerint árulkodó, hogy még akkor sem gondoltak rá, amikor Bajor Imre megbetegedett. Inkább üresen hagyták a színész székét. Igaz, Bandó elképzelése kicsit más volt a műsorról. „Azt javasoltam, hogy minden héten más felállású csapat szerepeljen – mondta. – Ők viszont legyenek felkészültek, ne csak bohóckodjanak. Ma már nem tudnának annyit fizetni, hogy beüljek a Heti Hetesbe. Nem azért, mert megsértődtem, de van tartásom. Meg aztán én nem politikai oldalakhoz húzok, hanem a kisemberek pártján állok.”

Markos György néhány éve már szerepelt a műsorban, de őt sem hívták többet. Mint mondta, nem is érezte magát jól. „Nem szeretek ülni egy széken, én azt élvezem, ha csinálhatok is valamit – jelentette ki. – Amúgy sem vagyok az a típus, aki mindenáron szerepelni akar. Jobban szeretem a kihívásokat annál, semhogy beérjem efféle pótcselekvéssel.”

Kolláth György is „kikopott” a Heti Hetesből, ám őt azért nem hívják, mert szerepel a hasonló műfajú Vonósnégyesben. „Jó a kapcsolatom a csapattal, a két műsor nem konkurál egymással – mondta. – Amikor az ATV mellett döntöttem, be kellett látnom, hogy egy fenékkel nem lehet két lovat megülni. Az viszont érdekes lenne, ha egyszer a két gárdát egy különleges adás erejéig összevegyítenék.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!