Hírek

2006.11.10. 10:52

Magyar Rádió: újabb per az elnökválasztás miatt

Újabb pert indított két civil kurátor, most Such György cégbejegyzésének megsemmisítését kérték a bíróságtól

mti

Újabb pert indított a közelmúltban a Magyar Rádió elnökének megválasztásának kapcsán a közszolgálati médium kuratóriumának két társadalmi delegáltja, akik ezúttal Such György cégbejegyzésének  megsemmisítését kérték a bíróságtól.

Gráf Csilla elmondta, azért fordult Pós Péterrel együtt a Fővárosi Bírósághoz, mert szerintük "alaptalan és jogszabályba ütköző" volt az eljárás; közlése szerint az ügy tárgyalását ugyanúgy december 8-ra tűzték ki, mint az elnökválasztás szabálytalanságának kimondását kérő keresetük nyomán indított perét.

A két társadalmi delegált kevéssel a döntéshozatal után fordult a Fővárosi Bírósághoz és az ügyészséghez is amiatt, hogy a július 10-én tartott elnökválasztáson - noha a kurátoroknak a titkos szavazáson karikázással kellett volna véleményt nyilvánítaniuk - egyikük egymást keresztező két vonallal húzta át az igen választ.

Miután vita robbant ki a kérdésben, az egyik kurátor nyilvánosan közölte, hogy ő volt az, aki a vitatott módon adta le a szavazatát, s jelezte: az volt a szándéka, hogy a jelölt megválasztása mellett szavazzon.

A testület ezt követően szavazással úgy döntött, érvényesnek és támogató voksnak fogadja el azt a vitatott szavazatot, amely nélkül nem léphetett volna hivatalba Such György.

A cégbíróság később bejegyezte a Magyar Rádió elnökének Such  Györgyöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!