Hírek

2006.11.11. 14:00

Négyen meghaltak a gyöngyösi tetőomlásban

Négy holttestet találtak a katasztrófavédelmi egységek az alatt a több száz négyzetméteres födémszerkezet alatt, amely betonozó munkásokra omlott szombaton Gyöngyösön. A katasztrófavédelmi igazgatóság szerint több ember nincs a romok alatt.

BAMA

Tizenkét munkás dolgozott az építési területen, és a halálos áldozatokon kívül két további munkás sérült meg, akiket a hatvani Albert Schweitzer Kórházba szállítottak a mentők. Egyikük csak könnyebb sérüléseket szenvedett, s már haza is engedték a vizsgálatok után, a másik munkásra azonban még műtét vár. A baleset egy német autóipari befektető, a Seissenschmidt Ag. gyöngyösi üzemének építése során történt. A 4,5 millió eurós fejlesztés keretében épülő, kovácsolt futómű- és hajtóműalkatrészeket előállító gyár a tervek szerint 2007 februárjától kezdené meg a működését.

Az MTI úgy tudja, hogy a munkások éppen az üzemcsarnok melletti, vasbeton szerkezetű irodaház tetővázának betonozását végezték. A szerkezet azonban délelőtt tíz körül megroppant a súly alatt és ráomlott a lent dolgozókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!