Hírek

2006.11.17. 17:03

Ordító hibákat vétettek a rendőrök október 23-án

Befejezte belső vizsgálatát az Országos Rendőr Főkapitányság (ORFK), amelyet Bene László országos rendőrfőkapitány rendelt el az október 23-i rendőri zavargásokról készült felvételek elemzésére.

BAMA

Az országos kapitányság fegyelmi szolgálata 40 órányi videofelvételt és több száz fotót nézett végig, és 17 olyan rendőri intézkedésre figyelt fel, melyek alapján felmerül a törvénysértés gyanúja. A rendőrség nyolc feljelentést tesz ismeretlen tettesek ellen, további kilenc esetben pedig fegyelmi eljárás indul.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője arra a kérdésre, milyen felvételek alapján vizsgálódtak, azt válaszolta: a rendőrség saját felvételei mellett megtekintették a tévécsatornák kamerái által készített anyagokat is. „Ha ekkora publicitást kapnak a túlkapások, akkor egy vizsgálat mit sem érne, ha nem néznénk meg a televíziós felvételeket. Voltak ott ordító, laikus által is megállapítható hibák” – fogalmazott a szóvivő. Ugyanakkor Garamvölgyi figyelmeztetett: a fegyelmi eljárásban eljáró testület nem rendelkezik olyan nyomozati jogkörrel, mint egy elrendelt nyomozás során az ügyészség, így például ki sem hallgatnak majd rendőröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!