Hírek

2006.11.24. 10:32

Talmácsi sikeres tesztje

Az utóbbi idők legeredményesebb magyar motorosa, Talmácsi Gábor minden szezon végén csapatot vált. A 125 kcm-ben versenyző pilóta tavaly vb-bronzérmet szerzett a KTM-mel. Legutóbb a Humangest Honda istálló színeiben indult, és kissé viszontagságos szezon után vb 7. helyet szerzett úgy, hogy ő lett a legjobb hondás. Talmácsi néhány hete az Aspar Teamhoz szerződött, ahol a 125-ös kategória világbajnokát, a spanyol Bautistát váltotta.

BAMA

A magyar pilóta a héten már tesztelt is a jerezi pályán. A 125-ösök között a legjobb időt teljesítette, pedig a mérnökökkel együtt valójában nem is erre koncentrált, hanem arra, hogy vezetési stílusához minél jobban beállítsák a gépet. Közben ki akarták tapasztalni, hogy az egyes változtatásokra hogyan reagál a motor. Talmával öt állandó szerelő dolgozott együtt, továbbá két specialista is rendelkezésükre állt - egyenesen az Aprilia-gyártól. A második napi teszten már egy új, 2007-es fejlesztésű alkatrész is bekerült a motorba, ami egyből látszott a köridőn is: egy tized-másodperccel maradt csak el a Mattia Pasini által felállított pályacsúcstól. A harmadik tesztnapon viszont megdőlt a pályacsúcs a jerezi aszfalton: Gábor túlszárnyalta (1.46.844) Pasini idei szezonban futott legjobb idejét. Új csapattársa, Faubel is tesz- telt, bár az ő ideje valamivel gyengébb lett.

Talmácsi Gábor: - Ilyen eredményes teszten még soha életemben nem vettem részt. A csapat fantasztikus, mindenki kedves és úgy dolgozik, hogy az lenyűgöző. A motor tökéletes, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az Apriliának még mindig vannak tartalékai. A három nap alatt nem követtem el vezetési hibát. Sok dolgot kipróbáltunk, új alkatrészeket, gumikat, beállításokat. Ha továbbra is így megy minden, jövőre remek évünk lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!