Hírek

2006.12.22. 17:15

Kisboltokba kerülhettek a lejárt élelmiszerek

BAMA

Országszerte több száz kisebb boltba szállít az a cég, amelynek törökbálinti raktárában csütörtökön nagy mennyiségű lejárt szavatosságú, átcímkézett élelmiszert találtak. A raktárt egy hazai cég, a Palmafruit Kft. bérli. A társaság vezetői a hírek szerint külföldön vannak, ezért még nem sikerült őket kihallgatni.

A raktárból nem nagy áruházláncoknak, hanem több száz kisebb üzletnek szállítottak országszerte – mondta el Gubis János, Pest Megyei Élelmiszer-ellenőrző Állomás állatorvosa. Megkezdődött az érintett boltok listájának összeállítása és az érintett üzletek ellenőrzése. A szóban forgó üzletekben egyelőre még nem találtak lejárt szavatosságú terméket, de a szállítólevelek szerint valószínűsíthető, hogy az átcímkézett élelmiszerek kikerültek a polcokra – figyelmeztetett az állatorvos.

Az ellenőrök lakossági bejelentés alapján bukkantak rá a csarnokra, ahol nagyüzemben címkéztek át különböző termékeket. A több száz tonnányi hamisított lejárati idejű élelmiszer között találtak húsárukat, sajtokat, üdítőket, csokoládét és kávét is.

Bár a lefülelt raktár is Törökbálinton van, a jelek szerint nincs köze a M.E.G.A cégcsoporthoz, amelyet a közelmúltban értek tetten, hogy átcímkézett élelmiszereket. Gubis János elmondta, hogy a követő napokban is folytatják a razziákat.

Ezek is érdekelhetik