Hírek

2006.12.21. 13:13

Navracsics: sikeres a Fidesz-frakció féléves munkája

Az őszihez képest kicsit csendesebb politikára, lépésről-lépésre erősödő párbeszédre, de továbbra is éles vitákra számít Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője, aki az MTI-nek adott interjújában alapvetően sikeresnek értékelte a képviselőcsoport féléves munkáját.

BAMA

Arra a kérdésre, hogyan osztályozná frakció magatartását és szorgalmát, Navracsics Tibor azt mondta, mindkettőt négyesre értékeli, de ötöst adna a bizalmi légkörre, ami frakcióvezetőként fogadta. A parlamenti bekiabálásokra utalva úgy vélte: van még javítanivaló a frakció viselkedésében, bár úgy érzi, hogy ebben a tekintetben fegyelmezettebbek, mint a kormányoldal.

A politikus sikerként értékelte azt is, hogy a parlamenti munkában az MDF-fel és a kormánypárti frakciókkal is beszélő viszonyt sikerült kialakítani, bár - jegyezte meg - ez neki, mint frakcióvezetőnek munkaköri kötelessége is. Navracsics szerint szeptemberben-októberben a kormány és az ellenzék között a bizalom mélypontra süllyedt. "Innen csak úgy lehet kijönni, és egy működőképes kormány-ellenzék vagy kormánypárti-ellenzéki viszonyt úgy lehet létrehozni, ha apró lépésenként, bizalomerősítő lépésenként nagyon gyakorlatias kérdésekből indulunk az egyeztetésekkel, és így lépünk egyre előrébb"- fogalmazott a frakcióvezető. A csütörtöki SZDSZ kezdeményezte ötpárti egyeztetés lesz az első átfogóbb megbeszélés a frakciók között, hiszen eddig inkább csak egy-egy ügyre koncentráló, eseti jellegű tárgyalások voltak - tette hozzá.

Navracsics Tibor arra a kérdésre, hogy még meddig tart a miniszterelnök bojkottja és a parlamenti kivonulások, azt mondta: addig "amíg valami alapvető jelentőségű dolog nem változik meg: például ha Gyurcsány Ferenc lemond, akkor utána már nem lesz ilyen". Véleménye szerint azóta, hogy ősszel döntöttek a kormányfőhöz való viszonyról, semmi nem változott. "Ha esetleg változnak a tényezők, akkor lehet, hogy mi is felülvizsgáljuk a döntésünket, de jelen pillanatban Gyurcsány Ferencről továbbra is úgy gondoljuk, hogy nem kívánatos személy a magyar politikában.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik