Hírek

2007.01.10. 17:23

Agyhártyagyulladás a színházban: nincs járványveszély

Csak cseppfetőzéssel terjedhet az az agyhártyagyulladás, amivel a Pécsi Nemzeti Színház egyik munkatársát szállították kórházba, járványt tehát nem okozhat. A színházban minden előadást megtartanak.

BAMA

Nem okoz járványt az az agyhártyagyulladás, amivel a Pécsi Nemzeti Színház egyik öltöztetőnőjét szállították kórházba - mondta el az ÁNTSZ illetékese az ügyben szerda délután tartott sajtótájékoztatón. A betegség B típusú kórokozója ugyanis érintéssel nem adható át, csak cseppfertőzéssel terjedhet.

Mivel baktérium okozta agyhártyagyulladásról van szó, nincs ellene védőoltás, van viszont gyógyszer. Az antibiotikumot eddig mintegy ötvenen kapták meg - a beteg hölgy családja és többen a színház munkatársai közül. A gyógyszert egyébként bárki kérheti, akinél fennáll annak veszélye, hogy cseppfertőzéssel elkapta a betegséget. Az ÁNTSZ felkészülten várja az igényeket: a gyógyszerből már a második adagot rendelték meg.

Az agyhártyagyulladással kórházba szállított hölgy állapota egyébként javult, és az orvosok szerint hamarosan fel fog épülni.

A Pécsi Nemzeti Színházban a történtek ellenére sem marad el elődás, mive az ÁNTSZ megállapítása szerint a nézőket nem fenyegeti a fertőzés veszélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!