Hírek

2007.01.31. 06:20

Isaura állt az Ablakban

Február másodikán, pénteken ismét kinyit az Ablak. A Magyar Televízió újra elindítja egykori szolgáltató magazinját.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Mohácsi Szilvia, Dombóvári Gábor, Feledy Péter és Horváth Szilárd az új pénteki műsorblokk gazdái – Fotó: MTV/Zih Zsolt
[/caption]Huszonöt esztendős Ablakot „csuktak” be három éve a Magyar Televíziónál. Az Ablak című műsor valódi közszolgálati program volt, virágkorában előfordult, hogy a lakosság több mint fele a képernyők előtt ült és az Ablakra bámult. Igaz, az akkori adások egyikében az istenített szappanoperahős, Isaura megformálója, Luceria Santos tette tiszteletét a stúdióban.

Az ős Ablakról sokaknak a fiatalon elhunyt Déri János jut eszükbe, a zseniális televíziós állandó műsorvezetőként-riporterként szerepelt az Ablakban, ahol mindig kitalált egy „kínai mondást”. Éveken át dolgozott a műsorban Incze Zsuzsa, aki ma a Csellengőket vezeti, de sokak kedvence volt Bálint gazda is, kertészeti tanácsaival. Az egykori sikerműsor február másodikától péntekenként tér vissza a képernyőre egy százharminc perces műsorsávban, melyet az Évgyűrűk című, nyugdíjasoknak szóló magazin nyit.

Novák Róbert szerkesztő, mint mondta, az unokák szempontjából igyekszik megérteni az idősek gondjait, és szórakoztatóan tálalni a témákat. A közéleti szolgáltató magazin, az Ablak mindenkit érint, olykor zsebre menő civil témákat tárgyal. Az első adásban szó lesz például a teljes hiteldíjmutatókról, a lakáshitelekről, a rákbetegségek gyógyításáról. A péntek délutáni új műsorblokkot az ötvenperces Fórum zárja, amely Szabó Judit szerkesztő elmondása szerint a politika helyett köznapi beszédtémákat dolgoz fel, amilyen a vizitdíj, a dobozdíj vagy éppen az adóbevallás körüli tudnivalók.

Feledy Péter felelős szerkesztő szerint nagy lehetőség és felelősség az újraindulás, hiszen három egykor népszerű és meghatározó műsort kell napjaink igényeihez igazítani és modern tartalmakkal megtölteni. Hozzáteszi, hogy a műsorok alatt folyamatosan várják a nézők ötleteit és véleményét is, ők bármikor bekapcsolódhatnak az adásba telefonon, sms-en, e-mailen, de levélben is várnak nézői gondolatokat. A három műsorvezető Dombóvári Gábor, Mohácsi Szilvia és Horváth Szilárd lesz, akik bíznak abban, hogy sikerül újra életet lehelni a három, valamikori közszolgálati programba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!