Hírek

2007.01.28. 17:20

Kommandósok szabadítottak ki egy Vecsésen fogvatartott kínait

BAMA

Emberrablás bűntettének gyanúja miatt eljárást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy 20 éves és egy 17 éves Magyarországon élő, kínai nemzetiségű férfi, valamint két egyelőre még ismeretlen társuk ellen, akik egy szlovák állampolgárságú kínait tartottak fogva.
Az NNI a szlovák hatóságoktól kapott értesítést arról, hogy egy 30 éves kínai nemzetiségű szlovák állampolgárt túszul ejtettek. A sértett felhívta Szlovákiában élő rokonát és közölte vele, hogy emberrablók tartják fogva, akik szabadon bocsátásáért cserébe 3 millió szlovák koronát követelnek, melyet Budapesten kell majd átadni.

A sértett sógora azonnal az illetékes szlovák hatóságokhoz fordult, majd a követelésnek megfelelően kedd este Budapesten a XIII. kerületben találkozott a gyanúsítottakkal. Mivel nem a teljes összeget adta át az emberrablóknak, ezért a túszt nem engedték el.

Az NNI végül Vecsés külterületén azonosította be azt az épületet, ahol a kínai férfit tartották. A kommandósok szerda reggel hatoltak be az épületbe, ahol megtalálták a sértettet, a gyanúsítottakat pedig elfogták. A helyszíni szemle során az átadott váltságdíjat is lefoglalták az NNI nyomozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!