Hírek

2007.01.10. 17:14

Napirenden lesz a művi meddővé tétel kérdése

BAMA

Az Országgyűlésnek napirendjére kell vennie a művi meddővé tétel szabályozásának kérdését, miután összegyűlt az ehhez szükséges több mint 50 ezer aláírás. „Az Országos Választási Bizottság (OVB) erről tájékoztató levelet küld az országgyűlés elnökének” – közölte szerdán Szigeti Péter, a testület elnöke.

Az Összefogás a magyar családokért elnevezésű társadalmi szervezet kezdeményezésének aláírásgyűjtő ívén a következő mondat  szerepelt: „Alulírottak országos népi kezdeményezést támogatunk az alábbi kérdésben: kérjük a T. Országgyűlést, hogy tűzze napirendjére olyan törvényi szabályozás megtárgyalását, amely szigorítja a művi meddővé tétel feltételeit”.

Az OVB ülésén bejelentették: a mintavételi eljárás során megállapították, hogy a szükségesnél több érvényes aláírás gyűlt  össze. A törvény értelmében amennyiben 50 ezren aláírásukkal támogatnak egy népi kezdeményezést, úgy azt a parlamentnek napirendjére kell  tűznie. A jogszabály ugyanakkor nem kötelezi arra a jogalkotót, hogy a kezdeményező kérésének megfelelő törvényt alkosson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!