Hírek

2007.01.03. 08:02

Nyeregben érzi magát

Nevéhez fűződik az első Magyar Lovas Színház létrehozása. Pintér Tibor musicalszínész a komáromi lovardában tíz előadást tervez tavasztól őszig.

Csontos Tibor

- Legutóbb régi magyar filmslágereket énekelt lemezre. Talán ezzel vígasztalja magát azért, hogy nem foglalkoztatják a filmesek?

- Inkább a gyermekkori moziélmények újraéléséről van szó, a szüleim mindig elvittek ezekre a filmekre, s mivel jó gyerekszobám volt, meg is tanultam a nagy slágereiket. Harminchárom évesen is érzem e dalokat és amikor a lemezt készítettük, nem volt nehéz azonosulni ezzel az érzésvilággal. Persze az akkori színészek más stílusban játszottak, énekeltek, de a dalok lelke szerintem változatlan maradt, és ezt a "lelket" kell ilyenkor felidézni.

- El tudná képzelni magát a két világháború között készült magyar filmek valamelyikében?

- Mindenképpen. Régi álmom, hogy egy igazi magyar filmben játszhassak. Szerepeltem és máig feltűnök sorozatokban, de egy igazi, mulatós produkcióban szívesen megmutatkoznék. Örömmel játszanék kosztümös, zenés filmben, de eddig ez nem adatott meg. Sok fiatal színészről elfeledkeznek a filmesek. E helyzetet jellemezve mondogatjuk poénból, hogy ma az a színész szerepel főleg filmekben, aki a Színház- és Filmművészeti Főiskola  kollégiumában a hajnali órákban hazatántorogva találkozott a szintén akkor érkező rendező szakos hallgatókkal. Másrészt musical-operett szakosok voltunk, akikről azt tartották, úgyis megél majd az éneklésből, de az is gond, hogy a rendezők nem ismernek bennünket.

- Legalább a lovas színházából ismerhetnék.

- Alkalmat is kínálunk ehhez, hiszen a Komáromban létrehoztam az Magyar Lovas Színházat. Egyik barátomnak van ott fedett lovardája, ahol tavasztól őszig tíz előadást tervezünk. Ez persze alig kárpótolja a magyar filmek lovasjeleneteiben való szereplést, mégis különleges atmoszférát jelent szereplőnek és nézőnek egyaránt köszönhetően az izgalmas hang- és fényhatásoknak is.

- Milyen darabok szerepelhetnek egy lovas színház repertoárján?

- Lóháton játsszunk olyan előadásokat, mint a János vitéz, a western-operett Leányvásárt, utóbbi női főszerepét Bordás Barbara énekli. Jacobi Viktor operettjét vadnyugati környezetben helyeztük el, nagyszabású lovasjelenetekkel megspékelve adjuk elő, és szinte a nézők is részesei lehetnek a gyönyörű, romantikus történetnek. Húsz színész, harminc ló gondoskodik e színház unikum-jellegéről.

Létrehoztunk egy Musical Gálát is olyan duettekből, musicalárákból, melyeket lóhátról el lehet énekelni. Megkomponált látványvilággal, kaszkadőr show-val tarkítva. Mindez kicsit hasonlít arra, amit elképzelnék egy majdani filmszerepemmel kapcsolatban.  Persze, ami késik, remélhetően nem múlik.

Pintér Tibor
Született: 1974. január 21.
Iskola: Színház- és Filmművészeti Főiskola (1997)
Pályafutás: veszprémi Petőfi Színház (1997-98), azóta szabadfoglalkozású Fontosabb szerepek: Cyrano musical (rendező, főszereplő),  Három nővér, A kaktusz virága, Luxemburg grófja, West Side Story, 2002-ben létrehozza a Sziget Színházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!