Hírek

2007.01.18. 14:34

Pénzfelhajtás vagy megelőzés volt a moszkvai riadó?

Az orosz fővárosban tegnap is érvényben maradtak a fokozott biztonsági intézkedések, de semmi nyoma nem volt merényletkísérleteknek

Csák E.

Az orosz fővárosban tegnap is érvényben maradtak a fokozott biztonsági intézkedések, de semmi nyoma nem volt merényletkísérleteknek. A sajtó azonban élénken találgatta, hogy mi indokolta a szerdai terrorriadót. A Moszkovszkij komszomolec úgy tudja: hat terrorista került a biztonságiak látóterébe, s a diverzánsok 60 kilogram robbanóanyag birtokában készültek a támadásra.

A Novije izvesztyija szerint a pokolgépeknek pontban délben kellett volna felrobbanniuk a metróban. Ha viszont a hatóságok csak gyakorlatot tartottak, milyen alapon keverték bele a lakosságot, méghozzá országos méretekben? – veti fel a lap.

Alekszej Makarin politiológus úgy véli: a kormány kíváncsi volt, miként reagálnak az emberek egy közeli terrorveszélyre. Mások azt feltételezik, hogy a biztonsági szolgálatok akarták felhívni magukra a figyelmet, méghozzá annak reményében, hogy több pénzt szavazzon meg nekik a duma az idei költségvetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!