Hírek

2007.01.28. 18:14

Póttételeket írattak három iskolában

Két budapesti és egy szolnoki iskolában az eheti póttételeket is megíratták a szombati központi írásbeli anyanyelvi vizsgán

BAMA

. A továbbtanulásra készülő nyolcadikosokat azonban emiatt nem éri hátrány, nem kell újra írniuk a feladatsorokat – közölte Pongrácz László, az Oktatási Hivatal vezető helyettese. Mivel a diákok „jóváhagyott, korrekt” tételsorokat töltöttek ki, a hivatal gondoskodik majd a február 1-i vizsgára szóló újabb póttételekről.

A szolnoki Széchenyi gimnáziumban közel 240 diák felvételizett. „Dobozokban érkeztek a feladatsorok és sajnos elkerülte a figyelmünket, hogy nem csak a január 27-i, hanem a február 1-jei felvételi tesztek is köztük vannak – mondta el lapunknak Deák László, az iskola igazgatója. – Csak menet közben derült ki, hogy egy csoport, pontosan 28 gyerek a pótfelvételi tételeit kapta. Amikor befejezték a feladatmegoldást, természetesen tájékoztattuk őket a hibáról.

A fővárosi Teleki Blanka Gimnáziumban, a Kossuth Lajos két tanítási nyelvű műszaki szakközépiskolában bontották fel és íratták meg a pótfelvételire szóló feladatsorokat is. Az iskolák igazgatói ellen szabálysértési eljárás indul, amelyben maximum 50 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!