Hírek

2007.01.01. 16:26

Tűzijáték dömping, csúcs a szállodákban, telt ház a színházakban

Bábeli hangzavar uralkodott az új év köszöntésekor a főváros nagyobb terein, se szeri, se száma nem volt a magán tűzijátékoknak és sokan ünnepeltek a színházakban is.

BAMA

Már december 30-án rengeteg külföldi turista érkezett Budapestre: főleg olasz szót lehetett hallani a Vörösmarty téren, ahol nagy sikere volt a fellépő zenekaroknak - különösen a Besh o Drom csinált fergeteges hangulatot - és minden mennyiségben fogyott a forralt bor, a pezsgő. Olyan harapnivalóból, amellyel sétálni is lehet, elkelt volna sokkal több is. A trombiták és a muzsika hangjait olykor elnyomta a sok petárda. A Váci utcán egész éjszaka hömpölygött a tömeg. A Duna-partról jól lehetett látni, hogy az óév utolsó napján Budapest szinte minden pontján felvillannak a tűzijáték fényei. Ez a nem olcsó attrakció az elegánsabb villákban rendezett bulik szinte elengedhetetlen kelléke volt az idén. Sok magántársaság bérelt ki hajókat szilveszterre is, ezekről ugyancsak nagy petárda durrogtatás hallatszott.

Sokakat marasztalt a Nyugati téren a Magyar Televízió élő kívánságműsora. Vidékről tízezrek érkeztek Budapestre, hogy a nagyváros fényei és gazdag programsorozata mellett köszöntsék az új évet. Ugyanakkor a vidéki szállodákban - főleg a dunántúli termál hotelekben - szinte minden szoba foglalt volt szilveszterre, a vendégek jelentős része nem külföldről érkezett. A budapesti szállodák és éttermek szilveszteri vacsorával egybekötött programjait nemcsak külföldi csoportok foglalták le, hanem magántársaságok is. A Liszt Ferenc téren - ahová a Zeneakadémia Presser-Amadinda koncertjéről éjfél előtt tódult ki a közönség - valamint a Ráday utcában ugyancsak nehezen lehetett helyet kapni az éttermekben, ha csak jó előre nem foglalt valaki asztalt.

A belvárosi színházakban - főleg az év utolsó napjára időzített bemutatókra, például a Pesti Színház Harmónia című előadására - még lépcső- vagy állójegyet sem lehetet kapni, a pótszékek szintén mind elkeltek, és még a régen futó Sok hűhó semmiért című Shakespeare darabra - Eszenyi Enikő rendezésében - is minden jegy elfogyott. A lóversenypályán is fergeteges hangulat uralkodott, - sokak számára hagyomány, hogy itt köszöntik az új évet, vagy legalább délután kilátogatnak a "lovira".
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!