Hírek

2007.03.08. 06:02

Csomor Csilla élete a Barátok közt után

Csomor Csilla nyolc és fél év után hagyta ott a Barátok közt című szappanoperát. Békében vált meg a stábtól, s még azt sem tartja kizártnak, hogy egyszer Berényi Zsuzsaként visszatér a képernyőre. Igaz, most a színház az első.

Szabó Zoltán Attila

[caption id="" align="alignleft" width="190"] Bár a Magyar Színház az otthona, most a Játékszínben is szerepet kapott: Heltai bohózatában, a Naftalinban játszik
[/caption]A színésznő szerencsésnek érzi magát, mert sosem függött a sorozattól, a Magyar Színház (korábban a Nemzeti) ugyanis 1992 óta a hátországa, ha úgy jobban tetszik, a fészke. Az évek során seregnyi szerep talált rá a Hevesi Sándor téri teátrumban. Volt Abigél A salemi boszorkányokban, Titánia a Szentivánéji álomban, Tóth Mari Mikszáth Noszty fiújában. S ha már a klasszikusoknál tartunk, jelenleg is ő Dorine a Magyar Színház Tartuffe-előadásában. A napokban pedig Szulák Andreától átvette Kabóczáné szerepét a Naftalinban.

„A Játékszín felkérése a legjobbkor jött. Az egyik héten leforgattam az utolsó epizódot a Barátok köztben, a másik héten már debütálhattam az új szerepben” – meséli Csomor Csilla. Mint mondja, a sorozat 24 órás szolgálatot jelentett, így évente csak egy bemutatót vállalhatott. „Kicsit belefáradtam már a televíziós sorozatba, így most nagyon élvezem a szabadságot. Szeretném bizonyítani, hogy sokszínű vagyok, hogy képes vagyok bármilyen karaktert jól megformálni, fajsúlyosan megjeleníteni a színpadon. Érzem, hogy számolnak velem, ami megsokszorozza az energiáimat” – említi.

Csomor Csilla szerint egyébként egy valamirevaló színésznek nagyon sokat jelent a közvetlen kontaktus, a kapcsolat a közönséggel. Márpedig ebből az érzésből, az esti vastapsokból jutott neki kevesebb az elmúlt esztendőkben. Ezt szeretné most pótolni. Persze a színpad sem minden. Ha tehetné, filmezne, szinkront is vállal, de azt sem tartja kizártnak, hogy egyszer még visszatérjen a Barátok köztbe. „Volt már ilyesmire példa” – summázza sokat sejtetően.

1988-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán

Kezdetben a győri Kisfaludy Színház tagja, 1992-től a Nemzeti, 2000-től a Magyar Színház színművésze

Fontosabb szerepek: Nyina (Csehov: Sirály), Éva Vojkevics (Bulgakov: Ádám és Éva), Mariska (Szigligeti: Liliomfi), Eleonóra (Mrozek: Tangó)

Díjak: Farkas–Ratkó-díj (1997), Főnix-díj (2006) Bár a Magyar Színház az otthona, most a Játékszínben is szerepet kapott: Heltai bohózatában, a Naftalinban játszik -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!