Hírek

2007.10.12. 06:01

Csal a látszat: könnyebb lenne felmondani?

Az érdekvédők szerint a munka törvénykönyvének módosításának az a célja, hogy az alkalmazottakat olcsóbban és könnyebben lehessen elküldeni állásukból.

Éber Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Felülvizsgálnák a végkielégítéseket is, ha a felmondás a dolgozó magatartásával, képességével függ össze
[/caption]„Döbbenetes! Néhány felületi intézkedéssel azt a benyomást akarják kelteni a Munka törvénykönyvének (Mtk.) módosításával, hogy az a munkavállalóknak kedvez, pedig olyan módosítások vannak benne, amelyben könnyebben és olcsóbban lehetne elbocsátani az alkalmazottakat” – mondta lapunk kérdésére az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Borsik János azt is kifogásolta, hogy a tervezetet egy gazdasági napilapból kell megtudniuk.

Az érdekvédő szerint a kormányzat megrendelésére készült tervezet munkavállaló ellenes, a munkáltatóknak kedvez a dolgozók kárára. A szakszervezeti vezető a tárgyalásokat akar a tervezetről, de ha a kabinet nem enged az elképzelésekről, akkor ebből konfliktus lesz. A Világgazdaság kezébe jutott dokumentumban a jogalkotók azt ígérik, hogy továbbra is a munkavállalók szociális és egészségvédelmét helyeznék a középpontba az új munka törvénykönyvében.

Az egyik változás szerint azonban az új Mtk. egyszerűsítené a munkaviszony megszűnésének és megszüntetésének a szabályozását. A jövőben a kisfoglalkoztatóknak nem kellene indokolniuk az elbocsátásokat. A felmondólevél mellé kártérítést kellene fizetniük, egyévi munkaviszony után például egyhavi átlagkeresetet. Szülési szabadság, üzemi baleset, vagy foglalkozási megbetegedés kivételével egyéb betegség alatt a rendes felmondás közölhető lenne úgy, hogy a felmondási idő csak a dolgozó munkaképes állapotának a visszanyerése után kezdődhet. A felmondási időt a jelenlegi maximum egy évről a felére csökkentenék.

Felülvizsgálnák a végkielégítéseket is, ha a felmondás a dolgozó magatartásával, képességével függ össze, akkor nem feltétlenül illeti meg a törvény biztosította végkielégítés. Bevezetnék a szociálisan indokolt munkáltatói felmondást, így a dolgozók életkörülményeit megvizsgálva (életkor, szolgálati idő, eltartási kötelezettség, anyagi helyzet) lehetne csak elbocsátásukat kezdeményezni. A munkaadó köteles lenne konzultálni az üzemi tanáccsal, ha ezt elmulasztja, akkor semmis a rendes felmondás.

Független vizsgálattal ellenőriznének
A jogszabályok betartását úgy ellenőriznék, hogy a 15 főnél több dolgozót foglalkoztató cégeknél független munkaügyi vizsgálatot vezetnének be. A munkaügyi auditorok megbízási jogviszonyban állnának a vállalatokkal, ők ellenőriznék, hogy az adott vállalkozás betartja-e a hatályos munkajogi szabályokat. A dolgozói panaszokat is - névtelenül - ők vizsgálnák ki. A könyvvizsgáló cégekhez hasonlóan működne, de nem bírságolhatna mint egy hatóság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!