Hírek

2007.10.04. 15:24

Ingatlanadó értékalapon: két év múlva sem lesz kötelező

A szocialista képviselők töbsége 2009-től sem tenné kötelezővé az értékalapú ingatlanadóztatást. A Világgazdaság értesülése szerint ez derült ki az MSZP keddi frakcióülésén a jövő évi adótörvénymódosítási javaslatokról tartott szimpátiaszavazásból.

BAMA

Ismeretes: az Országgyűlésnek benyújtott új jogszabályok között szerepel az a kitétel, miszerint 2009-től módosulna az építmény- és a telekadó alapja. Bár ezeket a közterheket a jövőben sem lenne kötelező kivetni az önkormányzatoknak, de az adó összegét négyzetméter helyett már értékalapon kellene meghatározniuk. A szocialista képviselők nagy része azt szorgalmazza, hogy a helyhatóságok továbbra is kivethessék az adót az ingatlanok területe alapján is.
 
A jelenlegi rendszer fenntartása mellett kardoskodik a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége is. Az érdekképviselet azt is el szeretné érni, hogy emelkedjen a kiszabható adó jelenleg négyzetméterenként legfeljebb 1080 forintos felső határa. Az adótörvény-módosítási tervek az Országos Érdekegyeztető Tanács mai ülésén is szóba kerülnek. A Világgazdaság értesülése szerint a munkáltatók és a munkaadók tiltakozása miatt a kormány kész elállni attól a javaslattól, hogy összevonják a szakképzési, illetve az innovációs járulékot, valamint a rehabilitációs hozzájárulást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!