Hírek

2007.10.03. 16:13

Nehéz anyagi helyzetben vagyok, segítsenek!

Olvasónk hosszasan ecseteli nehéz anyagi helyzetét. Szociális támogatásra szorul, és lapunktól kér segítséget. Gyűjtést nem rendezhetünk neki, de megmondhatjuk, hová forduljon.

Rados Virág

Mindig akadnak, akik elkeseredésükben újságokhoz fordulnak, remélve, a nyilvánosság megoldja problémájukat. Azt képzelik, ha névvel és címmel megjelentetik bajukat, az olvasók megszánják őket, és segítenek rajtuk.

A lapok azonban nem erre valók, az újságírók nem vállalnak ilyen szerepet. Az a feladatuk, hogy a világ eseményeiről tájékoztassák olvasóikat, nem pedig hogy adományokat gyűjtsenek a szegényeknek. (Igaz, volt rádióműsor, amely egy játék keretében felvállalt ilyesmit, de ez nem általános.)

A segélyekről szóló információk továbbítása elsősorban az önkormányzatok dolga. Ezt az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium (ISZCSM) munkatársától tudtuk meg. Ha nehéz helyzetbe jutottunk, keressük fel a lakóhelyünk szerinti polgármesteri hivatalt. Munkatársainak kötelességük válaszolni kérdéseinkre. Ha a helyi önkormányzati rendelet szerint rászorultak vagyunk, kötelességük kiutalni a segélyt.

Aki munkáját veszítette el, a munkaügyi központokhoz fordulhat. Nekik szintén tájékoztatniuk kell az érdeklődőt. Nagyon sok ember azért nem kap segélyt, mert fogalma sincs róla, milyen jár neki, így nem folyamodik érte. Ne nyugodjunk addig, amíg ezt meg nem tudjuk. A levelek, amelyek ilyen ügyekben a médiának íródnak, arról tanúskodnak, mennyire tájékozatlanok vagyunk.

Lehetőségeinkről a minisztérium ügyfélszolgálatán is felvilágosítanak. Az eligazodást kiadványok is segítik. Sok médium valóban támogat egy ügyet, akár jótékony célt. De ez nagyobb mérvű, akár tömegekre is vonatkozó tevékenység.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!