Hírek

2007.11.23. 17:47

Matthäus nekitámadt a magyar futtballnak

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya szerint az Európa-bajnoki selejtezősorozat kudarca után a futball irányítóinak és a szövetségi kapitánynak is le kell mondania.

BAMA

"A magyar válogatott hatodik lett az egyik leggyengébb selejtezőcsoportban, története során soha nem szerepelt ilyen rosszul. Ez olyan katasztrófa, amely után mindenkinek, akinek köze volt ehhez a szégyenhez, azonnal távoznia kell" - véli a német szakember. "Nagyon szomorú vagyok, hogy így alakult a helyzet, de én már két évvel ezelőtt megmondtam, hogy a magyar szövetség új vezetése nem a fociért dolgozik, csak kivenni akar belőle. Törvényszerű volt a nemzeti csapat kudarca és az sem véletlen, hogy a magyar-horvát Európa-bajnoki pályázat egyetlen szavazatot sem kapott. A futball nem egy bonyolult dolog. Aki sokat és jól dolgozik, az élvezheti annak a megérdemelt gyümölcsét, aki csak beszél, az pedig megkapja méltó büntetését."

Matthäus szerint az új vezetés félrevezeti a közvéleményt azzal, hogy magáénak állítja be fiatalítást, miközben azokról a játékosokról van szó, akiket ő már korábban felfedezett. "Fülöp Márton, Juhász Roland, Huszti Szabolcs, Tőzsér Dániel és Priskin Tamás nálam volt először kerettag, többségük az én irányításom alatt mutatkozott be a nemzeti együttesben. Tehát semmi újítás nem történt a távozásom óta" - nyilatkozta a német edző. Sommásan összegez: "A magyar labdarúgás jelenleg egy romhalmaz, fölötte pedig keselyűként köröznek az elnökségi tagok, akik igyekeznek a szemétdombból kihalászni a nekik hasznos darabokat, de semmit sem tesznek az újjáépítésért. Nálam nem fordulhatott volna elő, hogy 3-0-ra kikapunk Moldovában. Ha mégis megesett volna ez a szégyen, akkor én gyalog küldtem volna haza a játékosokat. Mi is szenvedtünk vereséget, játszottunk rosszul, de irányításom alatt egyszer sem alázták meg a magyar válogatottat.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!