Hírek

2007.11.30. 16:05

Menesztették az olimpia jegyfelelősét

Az egy hónappal ezelőtti „összeomlás” miatt menesztették állásából Zsung Csünt, a jövő évi pekingi olimpia jegyértékesítésért felelős igazgatóját. A vezető szerint alulbecsülték a keresletet.

BAMA

Múlt hónap végén négy óra elteltével káoszba fulladt a belépők eladása, ugyanis az internetes rendszer „megadta magát”. Csak az első órában majdnem 8 millióan próbáltak meg jegyhez jutni a világhálón, a telefonos ügyfélszolgálatra pedig kétmillió hívás futott be. Zsung bocsánatot kért, s elismerte, számításaik helytelenek voltak. A vizsgálatok lezárta után bocsátották el Zsungot, utódja Csu Jan lett. A márciustól augusztusig rendezett első szakasz során 1,6 millió belépőt adtak el, a második periódusban pedig a tervek szerint 1,85 milliót tudnak értékesíteni a helybéliek és a kínai lakhellyel rendelkező külföldiek körében. A szervezők ezúttal is sorsolással döntenek a belépők sorsáról, és nem a jelentkezések sorrendjében osztják ki az olimpia jegyeit.

Időközben az is kiderült, hogy a kínai Hainan Airlines gépeivel utazhatnak majd a magyar csapat tagjai, a vezetők, a sajtó képviselői és a szurkolók a pekingi játékokra. A bejelentés azon a pénteki sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet a Ferihegyi repülőtéren a légitársaság egyik Boeing 767-es gépén rendeztek. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azt követően nézett új szállító után, hogy a Malév ezúttal nem vállalta a küldöttség utaztatását. Schmitt Pál, a MOB elnöke elmondta: kézenfekvő megoldásnak tűnt a Hainan, amely három éve rendszeres járatot üzemeltet a magyar, valamint a kínai főváros között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!