Hírek

2007.11.15. 11:00

Slota az uniót győzködi

as

A jövő héten Pozsonyba látogat Hannes Swoboda, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) európai parlamenti (EP) frakcióvezetője azzal a céllal, hogy felmérje az ottani kisebbségi magyarság helyzetét - jelentette csütörtökön az Új Szó című magyar nyelvű pozsonyi lap.

Az osztrák politikus jelezte: kész eleget tenni a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője, Ján Slota levélben megfogalmazott kérésének, hogy  találkozhasson vele, és "hitelesen" tájékoztassa őt a szlovákiai magyarok helyzetéről.

Swoboda az Új Szó megkeresésére azt mondta, hogy nem mondhatott nemet Slotának, mert azzal szívességet tett volna neki. Ha ugyanis kérését visszautasítja, Slota azt mondhatná, anélkül ítélik el, hogy meghallgatnák.

A szlovák kormánykoalíció részét alkotó SNS indulatos magyarellenességet tanúsító vezetője már korábban jelezte: ő majd meggyőzi Swobodát arról, hogy mennyire eszményi Szlovákiában az elégedetlenkedő magyarok jogállása, és mennyire helytelen az európai politikusoknak a Szlovák Nemzeti Pártról kialakított véleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!