Hírek

2007.11.28. 18:25

Támogatja az önkormányzati áramárat a költségvetés

BAMA

Ötszázmillió forintos keret áll az önkormányzatok rendelkezésére az áramár növekedésének kompenzálására – mondta Jauernik István, az MSZP országgyűlési  képviselője, a parlament önkormányzati bizottságának elnöke. A politikus hozzátette: az átlagos inflációt várhatóan jóval meghaladó áremelkedést a költségvetés a legrászorultabb önkormányzatok esetében kompenzálja. Az igény valószínűleg 500 millió forintnál több lesz. A bizottsági elnök szerint mivel az áremelkedés miatt az állam áfabevételei is nőnek, a felülről nyitott kassza forrási biztosítottak lesznek.

Jauernik számításai szerint hárommilliárd forintot fognak ezen a címen kifizetni 200-300 önkormányzatnak, a támogatást az önhibáján kívül hátrányos helyzetű (önhiki) önkormányzatok támogatásához hasonlóan ítélik majd oda. A politikus azt mondta: az önkormányzatok további közel 50 milliárdos forráshoz jutnak a köztisztviselői béremelések kompenzálására.

Ódor Ferenc, az önkormányzati bizottság fideszes tagja úgy reagált, a kompenzációk ellenére az önkormányzatok alulfinanszírozottak lesznek, és már eleve működőképességük határán vannak. A Fidesz úgy látja, a kormány nem csinált mást, mint lemásolta az idei évet, így 2008 még az ideinél is nehezebb év lesz a települések és a megyék számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!