Hírek

2008.02.10. 14:00

23 éven át rejtegette felesége maradványait

Gyilkosság vádjában bűnösnek mondta ki a bíróság azt az ausztrál férfit, aki 23 éven keresztül egy tartályban tartotta felesége maradványait, miközben azt állította, hogy a nő elhagyta.

BAMA

Frederick William Boyle feleségének 1983 októberében veszett nyoma, akiről férje azt állította, hogy megszökött egy kamionsofőrrel, elhagyva őt és két gyermeküket. Az asszony maradványai 2006-ban kerültek elő, amikor Boyle veje éppen a melbourne-i ház kertjében tett rendet. Az udvaron volt egy tartály, amit a férfi ki akart takarítani, apósától ugyanis azt hallotta, hogy abba ragasztó van immár 14 éve. A tartályból azonban iszonyú bűz áradt, illetve női ruhák majd egy lábszárcsont és egy koponya is előkerült.

A halottkém a maradványok és a foglenyomat alapján azonosította a 23 éve eltűnt asszonyt, a halál okaként pedig megállapította, hogy a nőt közelről fejbe lőtték. A férj tagadta, hogy meggyilkolta volna feleségét, azt állította, hogy pánikba esett, amikor megtalálta a neje holttestét és el akarta rejteni. Elismerte, hogy a nő eltűnéséről hazudott, de állítása szerint nem volt indítéka. A büntetés mértékéről két héten belül döntenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!