Hírek

2008.02.21. 14:34

A fiatal szocialisták Zánkán randiznak

Magyarország lehet a háromévenként esedékes világtalálkozójuk helyszíne 2009 nyarán

BAMA

A fiatal szocialisták és szociáldemokraták világuniója, az IUSY (International Union of Socialist Youth) legutóbbi kongresszusán úgy döntött, Magyarország lehet a háromévenként esedékes világtalálkozójuk helyszíne 2009 nyarán - közölte Pápai Gábor, a FIB (Fiatal Baloldal) országos irodavezetője csütörtökön az MTI-vel.

Az 1907-ben alapított szervezet előző találkozóinak Görögország és Spanyolország adott otthont. Az IUSY újabb választása a FIB pályázata alapján esett hazánkra, ez azonban még csak egy megkezdett tárgyalássorozatot jelent, a végleges döntés csak hónapok múlva várható - hangsúlyozta az irodavezető.

Pápai Gábor beszámolója szerint olyan, nagy presztizsű nemzetközi politikai találkozóról van szó, amelyen a világ meghatározó szocialista és szociáldemokrata vezetői is részt vesznek. A rendezvény egy egyhetes fesztivál, ahová minden kontinensről érkeznek fiatalok. Magyarország kedvező központi fekvése miatt 7-8 ezer résztvevővel lehet számolni, akiknek befogadására a Balaton mellett található zánkai ifjúsági centrum tűnik a legalkalmasabbnak.

A lehetséges helyszín kiválasztása és a feltételek tisztázása megkezdődött. Ha konkrét megállapodást születik a nemzetközi találkozó megrendezéséről az IUSY és a FIB között, a FIB egy szervezőbizottságot hoz létre a találkozó előkészítésére - tette hozzá Pápai Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!