Hírek

2008.02.26. 14:30

A koszovói helyzet a nemzetbiztonsági bizottságban

A Koszovó függetlenségének kikiáltása kapcsán kialakult helyzetről adtak tájékoztatást az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának keddi, zárt ülésén

mti

A Koszovó függetlenségének kikiáltása kapcsán kialakult helyzetről adtak  tájékoztatást az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának keddi, zárt ülésén. A napirenden szereplő anyag címe "a Koszovó függetlensége után kialakult helyzet, abban a legszerencsésebb és legkedvezőbb magyar válasz és szerepvállalás" volt - közölte Tóth Károly, a testület szocialista alelnöke a bizottság ülését követően újságírókkal.

A politikus további részleteket nem kívánt elárulni, ugyanakkor azt mondta, kérte a jegyzőkönyv sürgős elkészítést és annak eljuttatását az ülésről távol maradt bizottsági tagoknak, hogy minden politikus vállalja: "kiegyensúlyozottan, felelősséggel nyilatkozik erről az ügyről, úgy, hogy nemcsak Koszóvóról szól, hanem a határon túl élő magyarok nyugalmáról, biztonságáról".

Hetesy Zsolt, az Információs Hivatal főigazgatója nem kívánt nyilatkozni a bizottság ülését követően. Hashim Thaci koszovói miniszterelnök február 17-én vasárnap, a pristinai parlament rendkívüli ülésén jelentette be: "Koszovó a mai naptól büszke, független és szabad". Göncz Kinga külügyminiszter korábban kijelentette: Magyarország nem ismeri el az elsők között Koszovó függetlenségét, ám "a következő néhány hétben ez biztosan meg fog történni".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!