Hírek

2008.02.19. 08:19

A közalkalmazotti és a köztisztviselői törvény is változhat júliustól

Júliustól változik a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény, a módosítás főleg a vezetői fizetéseket érinti: ennek értelmében a vezetői megbízás mellett önálló vezetői munkakörben, sőt menedzserszerződéssel, munkaviszonyban is elláthatók lesznek az irányítói posztok.

VG

Míg most a végzettségtől és a szolgálati időtől függ a közalkalmazott vezetők díjazása, addig júliustól a kinevezett vezetők illetményét az befolyásolná, hogy a hierarchia melyik szintjén vannak, milyen létszámú intézményt vagy szervezeti egységet vezetnek, illetve, hogy az átlagosnál bonyolultabb vagy épp egyszerűbb irányítói munkát látnak-e el. Az illetményalap mértéke 2008-ban havi bruttó 550 ezer forin lehet. A közszférában az átlagosnál összetettebb feladatokat ellátó vezető kaphatja meg ezt az összeget, feltéve, ha ezer főnél több alkalmazottja van.
A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosításáról legutóbb hétfőn egyeztettek az érintett szakszervezetek. Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke a Világgazdaságot ennek kapcsán arról tájékoztatta, hogy a vita kedden is folytatódik. Az érdekképviselők több ponton módosítanák a tervezetet, főleg azon a ponton, hogy a közpénzekből ellátandó feladatok elvégzése ne történhessen menedzserszerződések alapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!