Hírek

2008.02.05. 19:49

A Merlin Színházban 2008. az energia éve

Energia Projektet kezdeményezett a budapesti Merlin Színház, amelyhez eddig húsz szervezet csatlakozott, egyebek mellett a Servian.hu, az Energia Klub, a Magyar Kerékpáros Klub és a Magyar Természetvédők Szövetsége.

BAMA

„A Merlin Színházban 2008. az energia éve lesz” – mondta el Magács László, a színház igazgatója a rendezvénysorozat januári nyitó eseményén, amelyről a Servian.hu internetes portálon tekinthető meg videofelvétel. A Merlin Színház igazgatója szerint az olyan laikusok számára érthetetlen fogalmakat – mint a fenntartható fejlődés, a klímaváltozás, a felelősség – csak akkor lehet megérteni, ha ezeket számszerűsítjük. Azaz ha megértjük, hogy mennyi energiát takaríthatunk meg azzal például, ha éjszakára teljesen kikapcsoljuk a televíziót, s nem hagyjuk készenléti módban. Magács László elmondta, hogy a Merlin nemcsak színház, hanem kulturális és kreatív műhely is, amelynek tagjai fontosnak tartják, hogy az energiához kapcsolódó témákkal, illetve azok kreatív megközelítésével szélesebb közönséget szólítsanak meg. Olyan célokat szeretnének tudatosítani, melyeket mindenki saját belátása szerint a magáévá tehet, hiszen egy apró változás is nagymértékben hozzájárulhat a világ változásához.

Az energiatakarékosságot középpontba állító eseménysorozat programjában ugyanúgy szerepelnek tudományos előadások, beszélgetések, mint rendhagyó színházi előadások, koncertek, kiállítások. Az energiához kapcsolódik idén a Dalnokverseny, amelyet április 11-én, a költészet napján rendeznek meg a Nemzeti Színházban – mondta el Jordán Tamás. A Merlin Színház élőzenés dalszerző klubjában, a Songwriters'' Klubban is ez lesz a központi téma. A projekt központja, de nem kizárólagos helyszíne a Merlin Színház, sőt az a cél, hogy minél több város és helyszín kapcsolódjon be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!