Hírek

2008.02.22. 17:27

A mozgássérültek és véleményezik a 4-es metrót

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken a DBR Metró Projekt Igazgatóság a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével. A kezdeményezés célja, hogy a sajátos helyzetben lévő leendő utasok véleménye közvetlenül és fokozottabban juthasson el a metróépítő szakemberekhez, illetve a mozgáskorlátozott személyek folyamatosan részt vehessenek az őket érintő műszaki megoldások megvalósításában.

V.M.

A megállapodás értelmében a DBR a mindenki számára akadálymentes használhatóság megvalósulása érdekében speciális szakértői feladatok elvégzésével bízta meg az egyesületet, biztosítva a szükséges dokumentumokhoz, információkhoz való folyamatos hozzáférést, a kapcsolódó szakmai rendezvényeken, eseményeken való részvétel lehetőségét. A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete az igények megismerése és a tapasztalatok átadása mellett tájékoztatja a sajátos helyzetben lévő embereket, lehetővé teszi a lakossági vélemények visszacsatolását. Szakértői csoport bevonásával javaslatot tesz akadálymentesítési megoldásokra, a metróépítőket tájékoztatja az EU vonatkozó szabályozásairól, a külföldi jó gyakorlatokról, szakmai konzultációkat szervez és folytat az Európai Fogyatékosügyi Fórummal.

Budapest legújabb metróvonala egyébként minden szempontból a XXI. század elvárásainak megfelelően épül: ez nemcsak a legmagasabb szintű műszaki és technológia megoldásokat jelenti, hanem azt is, hogy a metró megfelel a társadalom által támasztott sajátos elvárásoknak is. Az automata metrószerelvények és a különlegesen modern állomások kialakítása során fokozott figyelem koncentrálódott a mozgáskorlátozott, látássérült utasokra, valamint az idősekre és a kismamákra is. A 4-es metró minden állomása teljesen akadálymentes lesz, így a különböző fogyatékossággal élő emberek számára sokkal kényelmesebbé, egyszerűbbé válik majd a metró használata, mindenki számára biztosítva a gyors, komfortos utazás lehetőségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!