Hírek

2008.02.07. 13:19

A nagycsaládosok szolidárisak a vizitdíjat nem szedő fogorvossal

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) felajánlja jogászai segítségét, és ha szükséges, pénzgyűjtést is szervez azért, hogy a vizitdíjat megtagadó fogorvos ki tudja fizetni büntetését - mondta el Török Ádám, a NOE főtitkára csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón.

BAMA

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztár 327 ezer forint megfizetésére kötelezte Nagy Levente kunhegyesi fogorvost, aki tavaly februári bevezetése óta nem szedi be a betegektől a vizitdíjat. Az ellenőrzés 2007. február 15. és június  30. közötti időszakra vonatkozott, ezalatt a doktor 1090 pácienst  látott el, azok 300 forintos vizitdíja hiányzik, amelynek beszedése  kötelező - mondta korábban a megyei pénztár igazgatója az MTI-nek. Török Ádám elmondása szerint a fogorvos megkapta a fizetési felszólítást, amely ellen kifogással élt, és egyelőre azt kérte a  vele szolidáris egyesülettől, hogy a gyűjtést még ne kezdjék el. A fogorvos a hétköznapok hőse, mert ő az aki a bevételről mond  le akkor, amikor Horváth Ágnes szerint a világ a profitról szól" - fogalmazott a főtitkár, hozzátéve, ezért nem kell őt megbüntetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!