Hírek

2008.02.26. 13:32

A PSZÁF felfüggesztette az EDBUSY tevékenységét

Felszólították a cseh társaságot, hogy szüntesse be bejelentés nélkül folytatott pénzügyi szolgáltatási tevékenységét Magyarországon

mti


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felszólította a cseh EDBUSY a.s. társaságot, hogy szüntesse be bejelentés nélkül folytatott pénzügyi szolgáltatási tevékenységét Magyarországon. A PSZÁF honlapján közölt határozat szerint a felszólítás kiterjed  az EDBUSY a.s. (székhelye: Josefska 15, Brno 602 00, Csehország) cégre, valamint a nevében és képviseletében Magyarországon eljáró személyekre, és kimondja, hogy azonnali hatállyal szüntessék be  pénzkölcsön nyújtását, pénzügyi szolgáltatás közvetítését, illetve az e tevékenységet elősegítő ügynökhálózat szervezését. A végzés utal arra, hogy a tevékenységek a folyamatban lévő piacfelügyeleti eljárást lezáró ügydöntő határozat meghozataláig sem folytathatók. A piacfelügyeleti eljárás bejelentés nélkül folytatott pénzügyi szolgáltatási tevékenység ügyében kezdődött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!