Hírek

2008.02.28. 14:04

A szocialisták kiállnak Pelczné ellen

Az MSZP miskolci szervezete örömmel vette a Fidesz ötletét, hogy a népszavazás kérdéseiről Miskolc lakosságát közösen tájékoztassák

mti

Az MSZP miskolci szervezete örömmel vette a Fidesz miskolci országgyűlés  képviselőinek azon kezdeményezését, hogy a népszavazás kérdéseiről Miskolc lakosságát közösen tájékoztassák - közölte Káli Sándor a szocialista párt miskolci szervezetének elnöke az MTI-vel  csütörtökön.

Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz országos alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nyilvános vitára hívja ki az MSZP miskolci országgyűlési képviselőit a március 9-i népszavazásra feltett kérdések ügyében.

Az ellenzéki politikus szerint az embereknek joguk van tudni arról, hogy választott országgyűlési képviselőjüknek mi a véleménye a népszavazásra feltett kérdésekről, a képviselők pro és kontra véleményüket egy lakossági fórumon, kamerák és a nyilvánosság előtt  mondhatnák el a vizitdíjról, a kórházi napdíjról és a tandíjról.

A Fidesz alelnökének felhívására csütörtökön levélben reagáltak az MSZP miskolci országgyűlési képviselői. Káli Sándor valamennyiük nevében arról tájékoztatta Pelczné Gáll Ildikót, hogy "a népszavazással összefüggésben az MSZP feltett szándéka, hogy a polgárok felelős döntést tudjanak hozni, s ennek kapcsán megértsék és támogassák parlamenti döntéseinket".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!