Hírek

2008.02.13. 08:34

Alaptalan volt a vád a főkapitány-helyettes ellen

Alaptalanul vádolták meg Lutter Sándor alezredest, Nyíregyháza volt rendőrkapitány-helyettesét, akit végül felülvizsgálati kérelem alapján a Legfelsőbb Bíróság mentett fel bűncselekmény hiányában - írta szerdai számában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap, a Kelet-Magyarország.

MTI

"Látványos külsőségek, a sajtó részvétele mellett, kommandósok fogtak el 2004 nyarán hivatali helyiségemben és nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg akkor" - nyilatkozta az újság munkatársának a volt rendőrségi vezető. A háromnapos őrizetbe vétel után a bíróság nem fogadta el a kapitány-helyettes elleni letartóztatási indítványt, csak egy hónapos házi őrizetét rendelte el, majd következtek a bírósági eljárások, négy vádpont alapján. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla végül államtitoksértés vétségéért és hivatali visszaélés bűntettéért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, amit felülvizsgálati kérelem alapján a  Legfelsőbb Bíróság januári ítéletében hatályon kívül helyezett  bűncselekmény hiánya miatt - ismertette a végzést Lutter Sándor, aki  közben, 2005 decemberében, 25 éves szolgálati idejére való  tekintettel, átszervezés címén nyugállományba vonulhatott a  rendőrségtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!