Hírek

2008.02.18. 08:33

Alföldi kirúgásokkal kezd a Nemzetiben?

Feszült a légkör a Nemzeti Színházban: Alföldi Róbert, az új főigazgató többekkel közölte, hogy nem számít rájuk

mti

Feszült a légkör a Nemzeti Színházban: Alföldi Róbert, az új főigazgató múlt héten húsz művésszel egyeztetett a negyvenhat tagú társulatból, és  többekkel közölte, hogy nem számít rájuk - írta a hétfői Bors.

Noha Alföldi Róbert csak július 1-jén veszi át a kormányrudat teljes hatáskörrel Jordán Tamástól, máris elkezdte elképzeléseihez igazítani a társulatot - olvasható a cikkben.

A lap úgy tudja, az új direktor tizenhét embertől válik meg. Az egyeztetésen részt vevő színészek egyike, Trokán Péter megerősítette a távozásáról szóló értesülést. "A hír igaz, jövőre már nem vagyok a társulat tagja" - nyilatkozta a lapnak.

A cikk szerint a népszerű színész tovább viszi szerepét a III. Richárd és a 12 dühös ember című darabban. Hozzá hasonlóan lesznek olyanok, akik megtarthatják jelenlegi szerepeiket, de új darabokban már nem számítanak rájuk, néhány színésztől pedig - akiknek idén lejár a szerződésük - végleg elbúcsúzik az új vezetés - olvasható a hétfői Borsban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!