Hírek

2008.02.24. 08:40

Amerika elvárja, hogy Magyarország elismeri Koszovót

Az Egyesült Államok reméli és elvárja, hogy Magyarország is elismeri Koszovó függetlenségét - jelentette ki April Foley budapesti amerikai nagykövet

BAMA

"Reméljük - és elvárjuk -, hogy Magyarország csatlakozik hozzánk, és elismeri a független Koszovót, amely része Bush elnök egy osztatlan, szabad és békés Európáról alkotott képének" - mondta a nagykövet, aki az amerikai-magyar kapcsolatok bővítésén munkálkodó helyi szervezet, a Clevelandi Magyar Fejlesztési Csoport hétvégi rendezvényének díszvendége volt. Foley hangsúlyozta: Bush elképzelésében megvan a helye Szerbiának, és "Belgrádnak is biztosítania kell a helyet saját nemzeti kisebbségei számára".

A nagykövet - mint az MTI-t tájékoztatta - arról is beszélt: az Egyesült Államok bátorítja Magyarországot, hogy vegyen részt a független Koszovóval foglalkozó tanácsadó bizottságban. A magyar részvétel hozzájárulhatna ahhoz, hogy a bizottságnak mélyebb ismeretei legyenek a térségről, a magyar kisebbségek tekintetében is.

Foley arról is szólt: Magyarországon "le kell számolni azzal az illúzióval, hogy a bűnbakkeresés fontosabb a megoldások megtalálásánál". Szerint Magyarországnak el kell utasítani a szélsőségességet és a közönyt egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!