Hírek

2008.02.15. 14:20

Az OVB-hez fordult a Nemzeti Jogvédő Alapítvány

Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA), annak megállapítását kérve, hogy a kormány kampánytevékenysége sérti a választási eljárásról szóló törvényben rögzített esélyegyenlőségi alapelvet.

BAMA

Az alapítvány azt is kéri a testülettől, tiltsa el a kormányt a további jogsértésektől. Az OVB pénteken estére tűzte napirendjére a beadvány megtárgyalását. Az alapítvány azt követően fordult kifogással az OVB-hez, hogy a testület kedden úgy döntött: nem ad ki állásfoglalást a Fidesz hasonló tartalmú, a kormánykampányt sérelmező beadványára. Ezen az ülésen ugyanakkor több OVB-tag is úgy vélte, a Fidesz kérelme kifogásként elbírálható lenne.

Az NJA az MTI-nek küldött közleménye szerint a kormány kampánytevékenysége azért alkotmányellenes, mert az Új Magyarország című propagandaanyagot közpénzből terjeszti. A kiadvány egyértelműen a kormánypártok álláspontját népszerűsíti, ám nem pártkasszából, hanem más célra biztosított költségvetési pénzből - mutattak rá. A közhasznú szervezetként működő NJA-t 2004 augusztusában alapították, jogvédő tevékenységét hazai és határon túli magyar ügyvédek, jogászok közreműködésével végzi. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Zétényi Zsolt, ügyvezetője pedig Gaudi-Nagy Tamás, mindketten jogászok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!