Hírek

2008.02.23. 08:44

Az SZDSZ megerősítő szavazáson gondolkodik

A pártvezetés várhatóan maga kezdeményez jogi eljárásokat a tavalyi elnökválasztással kapcsolatban

BAMA

Az SZDSZ-es elnökválasztási csalás ügyében zajló belső vizsgálat – a Magyar Nemzet információi szerint – napokon belül lezárul. Jüttner Csaba, a párt szabolcsi elnöke, nem mellesleg „izmos kókista”, hamar eredményt fog produkálni; a cél, hogy az ügy mihamarabb lekerüljön a napirendről. Az igazságosztó szerepet Kókáék úgy igyekeznek majd eljátszani, hogy a Jüttner-féle vizsgálat után maguk kezdeményeznek jogi eljárásokat – értesültünk SZDSZ-es forrásokból.

Egy esetleges „megerősítő” küldöttgyűlés egy huszáros vágással megoldaná az SZDSZ legitimációs válságát – ebben gondolkodik a Kóka-tábor. Az értesülést a Hírszerző című internetes újság szellőztette meg, de az általunk megkérdezett SZDSZ-es politikusok is elképzelhetőnek tartották ezt a forgatókönyvet. A terv lényege, hogy Kóka egyedül szállna ringbe a pártelnöki székért, és a tulajdonképpen bizalmi szavazásként működő újabb elnökválasztás megerősíthetné pozícióját; vagy legalábbis legitimmé tehetné azt. Ez a verzió csak akkor működik, ha Fodor Gábor nem indul a pártelnöki székért, és Kóka egyedüli jelöltként vág neki a megmérettetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!